woensdag 7 maart 2012

De digitale snelweg

We, Jacky en ik, verblijven tijdens onze reis ook een paar nachten in het Rwenzori view Guesthouse in Fort Portal, vlakbij de grens van Congo. Een middelclass guesthouse met gezellige kamers en eigen badkamer. Na een weekje zonder water en elektriciteit, echt een paradijs! De eerste douche was zo heerlijk dat we als twee kleine meisjes, op leeftijd, stonden te dansen en te giechelen.

Het guesthouse biedt de bewoners ’s avonds een gezamenlijk diner aan. Een overheerlijke maaltijd met Ugandese en Europese gerechten. Het diner wordt genuttigd aan een grote tafel en zonder dat iemand er moeite voor hoeft te doen ontstaan er spontane en geanimeerder gesprekken. Van praktische vraagstukken: hoe ga jij morgen naar het vliegveld? Tot gesprekken over doelen en redenen van het verblijf in Uganda.

Tijdens deze maaltijden vertellen we enthousiast en uitgebreid over Matendo, het trainingscentrum en het waterproject in Ngangi. De meeste mensen staan sympathiek tegenover onze plannen en we delen voorzichtig kaartjes en flyers uit. De volgende dag vertelt een Canadese dame dat ze de website heeft bekeken en heeft doorgestuurd naar al haar vrienden en bekenden. Een Duits stel dat op doorreis is geeft aan Matendo ook onder de aandacht te brengen. Daarnaast weten we dat onze activiteiten via Facebook en Twitter bekend zijn bij mensen in Denemarken en België. Om vrienden en andersoortige contacten in Australië, Nieuw/Zeeland, Ethiopië en Zuid Afrika niet te vergeten.

Via de vele wegen van de digitale snelweg worden mensen van de verschillende continenten bij elkaar gebracht en wordt wederzijds interesse en begrip voor de verschillende levensomstandigheden vergroot. Het gedachtegoed van  Matendo ´reist´ de wereld over en dat is nou juist wat we willen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten